KONKURS ZA STIPENDIRANJE STUDENATA (2014-2015)

JAVNI KONKURS AGOVIĆ FONDACIJE

za dodjelu stipendija redovnim studentima u akademskoj 2014/2015. godini

I

Agović Fondacija raspisuje konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima visokog obrazovanja za akademsku 2014/2015. godinu.

II

Pravo na prijavu za stipendiju imaju studenti iz ciljne grupe Agović Fondacije koji su ostvarili uspješne rezultate u protekloj studijskoj godini, a studiraju na univerzitetima u regionu Sandžaka, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Kosova itd. i slabijeg su imovnog stanja.

III

Prijave za konkurs dostaviti najkasnije do 01. oktobra 2014. godine na emailadresu Agović Fondacije uz sljedeću dokumentaciju:

  • Popunjena prijava za stipendiju (preuzeti – ovdje)
  • Potvrda o uspjehu u prošloj akademskoj godini (ispis ocjena)
  • Potvrda o redovnom upisu u akademsku 2014/2015 godinu
  • Kratka biografija
  • Izjava o socijalnom statusu (kućnom/ materijalnom stanju)
    • Status užih članova porodice (roditelji, broj članova, broj studenata)
    • Materijalno stanje porodice (prosječna primanja, izvori primanja)

Studenti prve godine prilažu kopije slijedećih dokumenata:  svjedočanstva od sve četiri godine, te potvrdu sa fakulteta ili rang listu o upisu na fakultet za akademsku 2014/2015. godinu.

IV

Odabir stipendista vrši Upravni Odbor Agović Fondacije prema bodovima određenim Pravilnikom Fondacije. Broj i visina stipendija ovisi isključivo od visine prikupljenih sredstava.

V

Prijave će se primati isključivo do 1.10.2014., a prijave sa nepotpunom dokumentacijom se neće uzimati u obzir. Pravo natječaja nemaju studenti koji obnavljaju godinu, studenti koji nisu redovno upisani na fakultet, te studenti koji već primaju drugu stipendiju.

VI

Popunjene prijave za stipendiju uz dokumentaciju slati na e-mail adresu: fondacija at agovic.eu sa naznakom “Prijava za stipendiju 2014”.

VII

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem gore navedene e-mail adrese.

Agovic-Fondacija-konkurs-stipendije-720